dinsdag 19 oktober 2010

Zweeds smullen

 Afgelopen zomer zijn we op vakantie naar Zweden geweest, een land dat altijd bovenaan mijn lijstje heeft gestaan, maar de bootreis hield ons een beetje tegen. Nou, dat bleek dus hard mee te vallen! Eigenlijk is het heel relaxed reizen: een halve dag rijden, 's nachts met de boot en dan weer een half dagje rijden door, tot nu toe voor ons, het mooiste land van de wereld. Sindsdien heeft alles wat Zweeds is een magische aantrekkingskracht op ons. Het geel en blauw van de vlag wordt direct opgemerkt (als de plaatselijke voetbalclub in deze kleuren speelt roepen wij dat ze misschien wel uit Zweden komen) en onderweg klinkt er bij elke plas steevast 'Jongens, een meer!'. Ook speuren we nog regelmatig de omgeving af op zoek naar een eland.
Zelfs onze oudste zoon, die eigenlijk liever naar Frankrijk wilde, werd door dit virus gegrepen en had op internet een recept voor Zweedse wafels gevonden. Dat wilden we wel eens proeven!
Bij ons is het altijd erg gezellig als we iets lekkers gaan bakken, meestal doet iedereen mee, en met een echt wafelijzer erbij is het helemaal kinderspel.
 Het was nog wel een beetje uitproberen hoeveel beslag er in het wafelijzer moest dus de eerste probeersels waren niet helemaal rechthoekig, maar ondanks dat niet minder lekker!
Echte goudgele wafels, vers en nog een beetje warm, met de smaak van Zweden!
Toen alle wafels gebakken waren, kon het grote smikkelen beginnen en gingen we helemaal los: naturel smaakten ze prima, maar ook met slagroom, spikkels, jam, hagelslag èn poedersuiker waren ze erg lekker. Soms was het even stil aan tafel en zaten we elkaar smullend en grijnzend aan te kijken,
nu even niets zeggen, alleen maar genieten!

(Het recept voor deze wafels kun je hier vinden).

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...