donderdag 3 februari 2011

Lente in huis!

De laatste tijd hoor ik het steeds vaker: we zijn weer toe aan de lente. De kale bomen, de lege bloemperken en het gebrek aan zon heb ik eerlijk gezegd wel een beetje gehad. Stiekem speur ik de zwarte, koude grond af naar een piepklein stukje ontluikend groen, maar tevergeefs. Ik moet nog eventjes geduld hebben, het is tenslotte nog maar februari. Toen onze jongens met hun stoere auto's door de zandbak wilden racen, vonden ze onder het deksel dit prachtige stukje groen. Wat een doorzettingsvermogen, dit moet wel een heel sterke plant worden! Ons Meisje heeft hem geplukt en nu staat hij al meer dan een week op ons keukenmuurtje. Telkens als ik hem zie word ik blij en weet ik dat de lente echt gaat komen, een keer..
Maar het kan natuurlijk ook sneller, inmiddels staan de bloemenwinkels weer vol met narcissen, hyacinthen en blauwe druifjes.Samen met ons Meisje hebben we gekozen voor ons eigen stukje voorjaar in een pot: twee stuks narcissen en een bakje blauwe druifjes. Het lijkt nog helemaal niet op bloemen, ons Meisje keek behoorlijk ongelovig toen ik vertelde dat die groene sprietjes blauwe druifjes moesten zijn.
Toen we naar de kassa liepen kwam ze echte bloemen tegen; primula's in bijna alle kleuren van de regenboog. Dàt zijn tenminste Bloemen: vrolijk, kleurig en het Bloeit! Díe wilde zij wel en dan het liefst op haar eigen kamer. Ze heeft de allerrozigste uitgekozen en och, je had haar moeten zien lopen. Dat de plant nog heel is gebleven, mag een wonder heten: je kan blijkbaar prima huppelen met een primula in een plastic tasje aan je arm.
Thuisgekomen hebben we direct een kleurige pot uitgekozen en de bloem een mooi plekje op haar kamer gegeven. Het werd helemaal een ereplekje door de lievelingsknuffels die ze erbij heeft gelegd. En dat allemaal in roze, rozig, rozigst. Drie keer raden wat haar lievelingskleur is..

1 opmerking:

De Merle zei

Wat een lekker vrolijk blog heb jij! Ik kom hier via de bloghop, altijd leuk om "nieuwe" blogs te vinden. Ik heb mij aangemeld als volger van je blog.
Misschien vind je het leuk om ook eens een kijkje bij mij te nemen?
Groetjes,
Karin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...