maandag 28 februari 2011

School

Nee, schrik niet, dit is niet ons huis en ook niet dat van onze buren. Het is de basisschool van onze kinderen, waarvan een deel in de voorjaarsvakantie gesloopt werd: we krijgen een nieuwe school! Best leuk en spannend, niet alleen het nieuwe gebouw, maar ook het afbreken van het oude pand. Hierboven zie je de ingang van de onderbouw waar ik 10 jaar door naar binnen ben gelopen om de kinderen te brengen.
Dit is het lokaal waar mijn schoolgaande-kinderen-carriere begon. Ondanks dat we 3 groepen-1 hebben, was dit voor al onze kinderen het eerste lokaal. Ach, dat is wel zo vertrouwd voor kind èn moeder.. De oudste beet natuurlijk het spits af, dapper en stoer als hij is. De tweede vroeg zich op dag 1 al af waarom ik niet gelijk met alle andere moeders weg ging, onze benjamin kon bijna niet wachten tot dit ook 'zijn' school zou worden, leergierig baasje. En ons meisje heeft hier elke ochtend hartverscheurend zitten huilen omdat ze toch liever weer met mama mee wilde.
10 jaar zomer, herfst, winter en lente. Schuilen voor de regen in het fietsenhok (dat er ook al niet meer staat), samen op het randje van de zandbak (daar ligt nu sloopafval) genieten van de zon.. Er zijn heel wat verhalen verteld op dit plein, heel veel spannende spelletjes gespeeld rond de school, hele generaties zijn hier als kind op school geweest en stonden nu zelf als ouder op het plein te wachten..
 Ondanks dat we kunnen uitkijken naar een prachtig nieuw gebouw, moet ik toch even wennen bij de aanblik van deze (letterlijke) puinhoop..

1 opmerking:

De Merle zei

Tja... dubbele gevoelens dus. Het is een flink deel van je leven natuurlijk.

Groetjes, Karin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...