dinsdag 22 februari 2011

Vaasje

Elk weekend doe ik verwoedde pogingen om alle was in één keer te wassen, in de hoop dat ik dan in de week meer tijd overhoud. Het eerste mislukt eigenlijk altijd en het tweede (tijd) moet ik gewoon maken. Groot is telkens wel het voldane gevoel als alle wasmanden leeg en de kasten weer vol zijn met fris, geurig wasgoed, maar dan heb ik ook 10 "wassen" weggevouwen.
Ik klaag dus niet hoor, maar die sòkken.. Ik heb er per week gemiddeld 94 bij elkaar te zoeken, en altijd mis ik van een aantal sokken de andere helft. Vreemd genoeg zitten die er de volgende keer dan weer wel bij..
Meestal kom ik door deze dingen pas 's avonds aan haken toe, en dan ligt mijn tempo duidelijk een stuk lager..  Al tijden wilde ik ook zo'n leuke gehaakte vaas en vandaag had ik besloten dat die er Nu maar eens moest komen. Ik ben tussen alle bedrijven door begonnen, steeds een paar streepjes erbij en voilà: hij is klaar! Ons meisje verzamelt allerlei takjes waar nog een knopje aan zit en die zetten we nu bij elkaar in ons vaasje. Ligt het nou aan de kleuren of is Lente in zicht, er komen echt overal blaadjes aan!
Zó vrolijk, al die kleurtjes, ik word er blij van. En helemaal van het idee dat ik er 'zomaar' een heleboel haaktijd bij heb gekregen; de kinderen vonden het eigenlijk wel gezellig dat mama nu eens overdag aan de haak was..

3 opmerkingen:

Marièlle zei

Zo herkenbaar, dat sokkenverhaal...ik word ook altijd gek van de sokken die verdwenen zijn....

Ik overweeg dan ook al heel lang om een stapel sokclips te gaan kopen en iedereen hier in huize Engelhart te verplichten om sokken mèt clip in de was te gooien zodat ik niet meer hoef te zoeken. Ik zoek alleen, voor ik die dingen ga kopen, ervaringen van mensen die ze al gebruikt hebben...en die heb ik nog niet gevonden..

creathea zei

Ooooh die sokken, daar heb ik nou ook altijd last van!!!!!!!!!!!!! Ik wordt wel erg blij van je gestreepte vaastje. Ik geloof dat ik er ook maar eens zo eentje (of twee of drie) moet gaan maken. heb nog genoeg restjes liggen om zoiets te fabriceren :-)
Groetjes, Thea

Michaja zei

Wat een prachtige vaas heb jij gehaakt! En oh die wassen!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...