maandag 14 februari 2011

Valentijn!

Allereerst iedereen een vrolijke Valentijn gewenst! Is de postbode al geweest? .. Bij ons is het op deze dag dubbel feest; onze oudste is vandaag jarig! Wauw, 14 jaar alweer. En dus doen wij ook al 14 jaar heel bewust aan Valentijn, maar dan anders.
Nu met een meisje in het gezin doen wij nog steeds aan Valentijn maar dan helemaal echt "met de hartjes". Dus worden er regelmatig hartjes geknutseld, gekleurd, getekend, geknipt èn gekleid. Is'tie niet prachtig? Mèt een smily erop, dat was wel zo vrolijk vond ze.
Ook ik werd door het hartjes-virus aangestoken, dit jaar moest er iets Valentijnigs in ons huis komen. Dus  ben ik in de computer gedoken voor wat ideeën. Alleen daar al kun je je uren mee vermaken, wat veel en wat mooi en wat origineel allemaal. Vooral de slingers van Annemarie vond ik zo feestelijk, maar met weinig tijd leek me dat een krappe klus worden. Gelukkig valt het mee, ik heb het patroon van Planet June gebruikt en het een beetje aangepast, mijn hartjes gingen een beetje bol staan. Ik heb hier en daar wat lossen erbij en halve stokjes eraf gedaan en nu lijkt het beter. Misschien ligt het aan het garen of de dikte van m'n haaknaald, of misschien ligt het aan mij..
Staat best wel chique, zo'n kleurige berg hartjes, je wordt vanzelf weer verliefd! Op de foto staan ze nog wel een beetje bol (of hol, zo je wilt), maar dat druk je zo plat of misschien met wat stijfsel erin, dan blijven ze ook echt plat. Als je precies wilt weten hoe ik ze gemaakt hebt, laat het me dan maar even weten.
Ik heb alle hartjes aan een lange slinger van lossen gehaakt, 10 lossen tussen elk hartje, dan met een halve vaste het hartje eraan vastgemaakt, dan 6 lossen en met een halve vaste de andere kant erbij gevoegd.
Ik heb hem bij de kinderen in de speelhoek gehangen, het lijkt spontaan lente aan de muur! Volgens mij gaan wij nog heel erg lang Valentijn vieren, het is toch zonde om zo'n vrolijke slinger morgen alweer weg te doen. Ach, en liefhebben doe je toch het hele jaar door..

5 opmerkingen:

creathea zei

Leuke hartjesslinger, die moet je zeker morgen niet weghalen!!!!!
Leuk dat je me volgt en een reactie op mijn blog achterliet, ik geloof dat de behandeling die ik nu heb voor m'n handen aanslaat. Maar haken kan ik tenminste nog, anders werden de avonden wel heel lang als de meiden op bed liggen ;-)
Groetjes, Thea

De Merle zei

Heeeel lief!
Groetjes, Karin

Michaja zei

Van harte gefeliciteerd et de jarige meid! En wat een prachtige hartenslinger. Ik vind hem echt geweldig!

petra zei

Je kunt niet genoeg liefde en voorjaar in huis hebben!!
groeten Petra

Het Knuter Huuske zei

Gefeliciteerd :D :D

En wat een mooi hartjes slinger....
Dat doet zeker denken aan het voorjaar....
Heerlijk....

Groetjes van Ivonne
**die hier via de blog van Crea Thea hier komt.... Zag een reactie en leuke profiel foto dacht.... Even kijken :D.... Heb je toegevoegd aan mijn volg lijstje.... Dan kan ik je terug vinden om nog eens verder rond te neuzen hier....**

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...