donderdag 20 oktober 2011

Herfsthuis

Laat ik eens een open deur intrappen: het is herfst! Geen tuindeuren meer open, regenpakken aan, vroeg donker, hoesten en snotteren, kortom: ik weet nog niet of ik daar wel zo blij mee ben..
De kinderen daarentegen vinden het helemaal leuk: regenlaarzen aan en kijken hoe diep de plassen zijn, en natuurlijk het bos in. Wat is daar in dit jaargetijde een hoop te vinden! Nou wordt hier eigenlijk het hele jaar door een compleet bos mee naar binnen gesjouwd na een stevige wandeling, maar in de herfst mag het in ons Huis, een veredelde letterbak die ik omgebouwd heb tot pronk-huis.
Natuurlijk horen bij de herfst ook paddestoelen, "maar je mag ze nóóit plukken van juf, -klepperdeklep-  maar mama, denk jij dat dat is omdat de kabouters anders geen huis meer hebben?  - Ik weet het niet meisje, dat zou maar zo eens kunnen... -      -denkstilte-     maar mama, geloof jij dan in kabóúters?!"
Met mijn paddestoelen mag je gelukkig wel spelen, lang geleden eens gemaakt en ik weet nog dat dat niet meeviel (of misschien kwam dat omdat het een van mijn eerste projectjes was..). Later vond ik hier en hier hele leuke (en eenvoudige!) patronen, had ik dat toen geweten..
Spinnen, die horen natuurlijk ook bij de herfst. Blinde paniek als ik weer eens door een spinneweb ben gelopen, doodsbenauwd dat de bijbehorende spin ergens op mijn kleren of nog erger: in mijn haar! terecht is gekomen. Van deze schrik ik al niet meer, Oudste heeft hem al zo vaak overal en nergens neergelegd om mij de stuipen op het lijf te jagen, die werkt echt niet meer. Hoewel, telkens als ik hem oppak hoop ik serieus dat ik me niet vergist heb en ben dan blij dat het ècht een nepperd is. Ik moet er niet aan denken dat hij ineens zijn poten om mijn vingers krult, waaah!

4 opmerkingen:

Linda zei

Leuk idee zo'n letterbak en die spin is inderdaad iets minder en wat een leuk verhaaltje om te lezen vol moederliefde..........

wilma zei

Leuk zo'n pronkkastje....zo komen alle vonsten heel goed tot z'n recht...beter dan ergens op een hoopje op het aanrecht of de vensterbank!

Noni zei

Herfst perfect vastgelegd in een letterbak...geWELdig! ^-^

Zaanse Zolder zei

Wat een gezellig verhaal...
die spin.... ik heb hier ook zo een grappenmaker rondlopen....
Ik ben volger geworden... leuk!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...