dinsdag 29 januari 2013

Ballerina's knippen

Het winterweer ligt voorlopig helaas weer achter ons en de hartjes-iglo in onze achtertuin is al bijna weggesmolten. Echt jammer dat we hem nooit af konden maken, er lag sneeuw zat en we mochten, na navraag, ook wel de sneeuw uit de tuin van onze buren gebruiken.
We hebben flink genoten van het ijs en de sneeuw, veel geschaatst en sneeuwballen gegooid. Onze Benjamin heeft tot in de late uurtjes met jongens uit de straat iglo's gebouwd en sleetje gereden. Heerlijk, die rode wangen en glimmende oogjes! De lange rij handschoenen en sjaals op de verwarming, de schaatsen die achter de bank geduldig lagen te wachten, ik zal het ècht missen..
Om even op te warmen, of gewoon omdat ze even niet zoveel zin hadden om alweer in de kou te zijn, was er binnen altijd wel iets leuks te doen. Zo vond ik hier, bij 'Good Ideas For You',  een leuke aanvulling op het bekende kleedjes-knippen. Leuk om te maken en zó simpel, daar houden wij wel van! Op haar blog kun je de ballerina downloaden, het rokje mag je natuurlijk zelf verzinnen.
Mooi hè? Ze hangen nu te pronken bij ons op het raam, een mooie herinnering aan knusse momenten. Zelfs onze Benjamin wilde er ook wel eentje knippen, maar dat mocht ik waarschijnlijk niet verder vertellen, want hé.. ballerina's.. duh?
Tegelijk is het ook fijn om weer vooruit te kijken, naar de lente. De eerste blauwe druifjes zijn bij ons in huis al gesignaleerd, fris groen nog, maar vol verlangen naar warmere dagen. Wel een beetje dubbel gevoel; de winter met zijn sneeuw en ijs en de lente waarin alles weer prachtig groen zal kleuren zijn allebei even mooi en bijzonder. Gelukkig hebben we heel even beide tegelijk gehad..

2 opmerkingen:

Angélique zei

Vanmiddag kon ik hier niet reageren, nu ziet het er beter uit, even proberen dus...

Wat een fijn verhaal vertel je, over gelukkig zijn met wat je hebt, wat je krijgt en de gezellige momenten die zich zo maar voordoen. Konden meer mensen maar zo hun leven beleven...

Angeline zei

En dan in ene loop je weer tegen zo'n ontzettend leuk blog aan,dus gelijk volger geworden!Je deken is prachtig!

groetjes
Angeline
www.mijnplekkie.tk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...