zondag 18 april 2010

Nina Konina

Na alle beertjes, ballen, mabouters, etc. wilde ik wel eens een echte meiden-ami maken, dus dat moest in ieder geval iets met roze zijn en vooral cute. Maar wàt voor beestje zou het worden?

Het patroon voor het lijfje komt uit Kyuuto! Amigurumi, een erg leuk boek met weer een heel ander haakschema dan ik gewend was, maar erg gemakkelijk te volgen. Het scheelt ook dat de omschrijving in het Engels is, hoef je het Japanse (geheim-)schrift ook niet te ontcijferen.

Natuurlijk moest ze een rokje aan, dezelfde als van mijn mabouter en tja, nu nog een paar oren.... Worden het korte voor een beertje of toch lange voor een klein konijntje. Beertjes had ik eigenlijk al zo vaak gemaakt en konijntjes zijn vrij nieuw voor mij. Ik worstel altijd met de oren; of ze zijn te breed, te stug of zitten niet op de goede plek op het koppie.

Na een avondje zoeken vond ik op http://www.lyonbrand.com/ een patroon van een hond met leuke lange oren, daar kon ik wel wat mee. Nu nog aan het hoofd naaien, beetje meer naar links, beetje naar voren of toch iets naar rechts....

Onze meid heeft het hele proces nauwgezet gevolgd en moest erg lachen om het malle beestje zonder oren. Ze heeft tot dan altijd geroepen om een beertje, maar nu het een echt meiden-konijntje geworden, is ze er erg blij mee. We hebben haar Nina gedoopt en M heeft haar liefdevol opgenomen in haar poppen/knuffelgezinnetje.

1 opmerking:

Anoniem zei

wat een leuk blogje
ga zo door=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...