dinsdag 19 april 2011

Lente-tuin

Yes!! Mijn eerste was in de achtertuin van dit jaar. Een tijdje terug kon ik het al op het balkon hangen, pal op het zuiden, maar vandaag hadden we zowaar zon op onze postzegel! Op zich wonen we hier heerlijk, het huis is prima, maar de tuin laat wat te wensen over: niet groot en precies op het noorden, dus weinig ruimte en maar heel kort in het jaar zon. Die allereerste zonnestralen in de lente kunnen we dan ook erg waarderen. 
De tuin ziet er gelijk heel anders uit, je gaat vanzelf weer geloven in een mooie zomer. En een treetje met viooltjes doen ook wonderen, hier en daar een mandje of pot vol fleurt de boel lekker op. 
Onder de mand met violen staat de rode bessenstruik, het blad steekt heerlijk frisgroen af tegen de witte schuur. Er hangen al heel wat besjes-in-wording aan, dat belooft wat! 
Elke dag zet ik mijn fiets op het plateautje naast de laurier, recht tegenover de perenboom. We hebben hem vorig jaar pas geplant, dus we hebben er nog niet van kunnen eten. Aan het aantal bloemetjes te zien, moet dat dit jaar misschien wel lukken. We kunnen bijna niet wachten en kijken de bloesem alvast uit hun knopjes. Het lijkt wel of het op knappen staat, elke dag een beetje meer..

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...