maandag 16 mei 2011

Gezinsuitbreiding

De muizen, de ballen en de rammels lagen nu al tijden werkeloos in een mand en telkens als we thuiskwamen was het stil, zo stil. 
Afgelopen dinsdag vonden we het genoeg geweest.
Via mijn vriendin hoorden we van een asiel hier in de buurt, op hun site staan mooie verhalen over prachtige poezen en katers. Oei, en als je uiteindelijk het asiel weer verlaat met het allerliefste exemplaar, weet je dat je altijd de verkeerde beslissing neemt. Als ik deze meeneem, moet ik die hier laten, en andersom....
Dit is Milo, een ondeugd van 1 jaar oud. Klein, maar stoer. Geboren in Spanje en samen met een aantal zwerfhonden naar het asiel in Nederland gekomen. Altijd hongerig; zodra ik naar de keuken loop, staat hij al naast me te mauwen. Ook zoiets, de eerste dagen mauwde hij de hele dag; bij de voordeur, de achterdeur, bij het raam.. Hij mistte zijn vriendjes uit het asiel!
Toen we Milo ophaalden, viel het mij al op dat hij dikke maatjes was met een cypers, eigengereid poesje. Even groot als hij, maar dan 7 maand jonger.. Deze keer hoefden we niet heel lang na te denken en afgelopen vrijdag zijn we met zijn allen (mam, wat ìs een asiel, hoe ziet het er daar dan uit?) naar het asiel teruggegaan en hebben Lizzy geadopteerd.
Net als Milo is ook zij een zwerver (geweest..) en heeft dus ook, net als Milo, altijd honger. Het maakt niet uit of het kattenbrokjes zijn of de boterham met hagelslag en pindakaas van onze Benjamin, alles is even lekker voor ze.
Beste maatjes, ook thuis. Het weerzien was echt bijzonder; na een half uur lagen ze al rollebollend op de grond. En sindsdien worden er wilde plannen gesmeed, gezellig samen vanaf de bank..
Belangrijk daarbij is natuurlijk wel dat je zo onschuldig mogelijk kijkt..
..om vervolgens bijvoorbeeld een aanval te doen op die leuke hartjes-slinger met die gekleurde kraaltjes en dat kekke belletje onderaan. Ai, kapot..
Na gedaan kattekwaad is het zoet rusten, misschien moeten we straks eens proberen of we die lente-slinger met vrolijk gehaakte bloemetjes van het raam kunnen krijgen, daar hangt ook al zo'n leuk belletje onderaan..

4 opmerkingen:

Els Verheyen zei

Schattig kattig toch, die deugenieten ;)
Eén van onze kleine schurken is gisteren in de kast haar "koekjes" gaan stelen... En dan heel lief kijken en doen alsof het zo hoort ;)
Fleurige slinger trouwens!

Andina zei

oh heerlijk, wat een lekkere bengels, die katten! Leuk geschreven ook. Veel plezier met z'n allen....

groetjes,
Andina

Sjaantje zei

Ze zien er ook wel heel ondeugend uit ;-)

De Merle zei

Wat een scheetjes! Daar krijg je nog wat mee te stellen, maar ja...als ze dan zoooo onschuldig kijken... aaaaa, liiiief

Groetjes,
Karin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...