dinsdag 10 mei 2011

Vakantie

De tassen zijn gepakt, de broodjes gesmeerd, de reis kan beginnen...
..langs warm-gele koolzaadvelden, helemaal naar Oostenrijk..
..om daar onze kinderen de wereld van bovenaf een berg te laten zien,
ons meisje was er stil van; het enige wat ze uit kon brengen was W-H-A-U-W..
..en om prachtige veldboeketten te plukken met bloemen in allerlei kleuren, gelukkig hielp Grote Nicht mee, zonder haar was het wat ons meisje betreft waarschijnlijk bij 3 bloemetjes gebleven..
..en om, terwijl het halve land in de korte broek rondloopt, op zoek te gaan naar sneeuw, steeds verder de Hochalpenstrasse op, via de Edelweiss-spitze..
..om tenslotte beloond te worden met een prachtig helder uitzicht op de Gross Glockner, en het geeft niet dat je bijna wegwaait, en het geeft niet dat je vernikkeld van de kou.. 
hé, 't is wel echte sneeuw hoor! 
Gelukkig had ik mijn nog-lang-niet-af-maar-al-wel-lekker-warme gestreepte deken mee, niets leuker dan in de auto haken (stilzitten is echt niet mijn sterkste punt, zelfs niet als de wereld langzaam aan me voorbij glijdt)..
Alleen bij de vele beekjes vond ik dat ik er geen tijd voor had, met zoveel mooie stenen binnen handbereik kan ik dan weer niet blijven zitten..
Maar,
heb jij dat nou ook, dat je,
als je op de laatste ochtend van je vakantie (om kwart voor 6!),
nog één keer mag genieten van een prachtige zonsopgang
pril en roze, bijna oranje en stil
dat je je dan voorneemt om het thuis helemaal anders te gaan doen: nòg meer genieten, nòg relaxter en nòg harder m'n hart achterna rennen. Jaah, vanaf nu ga ik dàt doen!
Maar,
heb jij dat nou ook, dat je,
als je de volgende ochtend de kinderen weer naar school brengt, eigenlijk al weet dat dat best wel eens heel lastig zou kunnen worden?

4 opmerkingen:

Stina zei

idd mooi zeg, prachtig fijn dat je zo genoten heb,

fijne dag
gr Stina

De Merle zei

Geweldige foto's zeg! En ja, ik herken dat helemaal. De relaxstand houd meestal niet zolang stand.....(vooral niet als er een berg was gedaan moet worden en alle vakantiespullen weer moeten worden opgeruimd en er weer vroeg opgestaan moet worden en er gewoon weer moet worden gewerkt.. en ... en... pfff)
Maar blijven proberen! :)

Relaxte dag gewenst!
Karin

Sjaantje zei

Wat een heerlijke vakantie zeg! En prachtige foto's !
En ja dat gevoel is zoooo herkenbaar, en elke keer probeer ik het weer.

Claire zei

Wat een prachtige foto's! en haakende in de auto ben ik ook te vinden. Heerlijk als mijn rij-tijd erop zit en manlief begint aan zijn 2 uur.... kan ik 2 uur haken!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...