donderdag 14 juli 2011

Lekker!

't Ziet er misschien niet zo uit, maar het is wel ontzettend lekker, een combinatie van zacht en knapperig met de romige smaak van kaassaus tegenover de krokante tortilla-chips. Ik heb het ooit, lang geleden, ergens, in een restaurantje gegeten en sindsdien staat het regelmatig bij ons op tafel. Het is gemakkelijk en snel te maken, ideaal als je weinig tijd hebt èn vooral als je geen zin hebt in (uitgebreid) koken..
Alles wat je nodig hebt is:
- een krop ijsbergsla, fijngesneden
- een paar blikken kidneybeans, opgewarmd
- een pakje kaassaus, aangelengd met een pakje verse roomkaas
- eventueel maïs en/of knakworstjes, warm
- en, heel belangrijk, een paar zakken tortilla-chips in de smaak Nacho Cheese
Voor het 'restaurant-gevoel' ga je als volgt te werk:
Begin met een laagje ijsbergsla, daarover een paar scheppen beans en als laatste de (dikke!) saus. Eromheen maak je een mooie kring van de chips, de kinderen maken er altijd een zonnetje of zonnebloem van. Eventueel nog wat maïs erover strooien.
Als je uiteindelijk aanvalt is het het lekkerst om alles door elkaar te husselen en de chips eroverheen te verkruimelen. Jammie!

1 opmerking:

Peggy zei

Dat is een receptje om te onthouden! Ziet er erg lekker uit, heerlijk op een warme zomerdag..... (daar moeten we nog wel even op wachten)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...