donderdag 9 december 2010

Sinterweekend

 
Ons Herfst-huis is sinds afgelopen week veranderd in een echt Pietenhuis en dan moet er natuurlijk ook het bijbehorende feestje gevierd worden. Door, of misschien wel ondanks, dat we het over 3 dagen hadden uitgesmeerd is het toch nog een heerlijk relaxed weekend geworden. We mochten om te beginnen op vrijdag de zak zoeken bij opa en oma, een ouderwets feestje met veel speculaas, warme chocolademelk en na afloop sjoelen!
Zaterdag gingen we thuis koek-versieren, dat doen we al sinds oudste naar de peuterspeelzaal is geweest. Hij vraagt er elk jaar om, ik weet eigenlijk niet zeker of hij dat nou zo gezellig vindt of dat het voor de schaaltjes met snoepgoed is....

Daarna werd er aan de deur gebeld en bleek dat Zwarte Piet langs was geweest. Helemaal beduusd werd de zak naar binnen gesleept en kon het grote uitpakken beginnen. Om beurten werd er een pakje uit de zak gegrabbeld. M vond het roze inpakpapier alleen al prachtig, ik moest haar eraan herinneren dat ze het ook nog uit mocht pakken. B vergat na zijn eerste kadootje bijna om de rest ook nog uit te pakken, het boek over voetbal voor J was een voltreffer en S (oudste) kon zijn nieuwe sokken wel waarderen (en het bedrag dat later op zijn bankrekening werd bijgeschreven....).  En ik was erg in mijn nopjes met het nieuwste haakboekje van Christel Krukkert, l-e-u-k! Helaas zat er geen doosje met 'tijd' in de zak, dus dat moet ik zelf dan zien te regelen, geduld geduld.
 Op zondag verraste opa J ons ook nog met een tas die waarschijnlijk op het verkeerde adres afgeleverd was. Misschien dat wij er wat mee konden?
Al met al een hoop verwennerij, we hebben het hier maar goed. Gelukkig beseften de kinderen dat ook, bij bijna elk kado werd er hardop "Dank u Sinterklaasje' gezongen!

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...