zaterdag 5 februari 2011

Feest!

Al een tijdje roep ik naar de kinderen dat ik bij de 1000e pageview van mijn blog op gebak ga trakteren en zie daar: vandaag ben ik de 1000 (inmiddels ruimschoots) gepasseerd. Wauw, ik voel me echt vereerd door jullie belangstelling en aandacht, dank dank dank! Ja, en als je gebak belooft moet je dat natuurlijk ook waarmaken. Als ik kon trakteerde ik jullie allemaal op gebak, maar dat wordt lastig. Nu had ik bedacht dat als je het zelf gaat bakken, dat ik dan het recept aan je geef? Ik beloof je: het is echt gemakkelijk te maken, Zweeds en L-E-K-K-E-R!
Verwarm eerst de oven voor op 200 graden (hetelucht 180 graden). Smelt 200 gr. boter in een pannetje op laag vuur. Voeg er 200 gr. gebroken pure chocolade aan toe en laat het langzaam smelten, wel af en toe roeren.
:: Ik had in de uitverkoop chocoladeletters gekocht van 135 gr. per stuk, dat is dus totaal 270 gr. chocola. Gek genoeg heb ik er geen grammetje van overgehouden. ::
Doe 200 gr. basterdsuiker in een beslagkom en "knak" er 4 (scharrel-)eieren bij in. Klop dit met de mixer tot de suiker en de eieren goed door elkaar zijn gemixt. Voeg het boter-chocolademengsel aan de eieren toe.
Roer er voorzichtig 250 gr. zelfrijzend bakmeel door.
:: In het Zweeds heet deze taart/koek Kladdkaka en dat betekent in het Nederlands Kliederkoek. Met het toevoegen van het bakmeel snap je meteen waarom.. ::
Giet het deeg in een ingevette springvorm van 24 cm en bak de taart ongeveer 25 minuten. Het midden van de taart hoort zacht te zijn, naar buiten toe mag hij wat steviger zijn.
En klaar is de kaka! Hij ziet er zo op het eerste gezicht een beetje 'saai' uit en dus wilde ik hem eigenlijk nog versieren met smarties, maar die waren al verdwenen voordat ik eraan toe kwam, vreemd.. Ook de taart was al weg voordat ik er uberhaupt iets mee kon doen; we hadden bedacht dat het veel leuker is om een feestje samen te vieren en we gingen toch uit eten bij familie.. Ik had trouwens nog een foto willen maken van een aangesneden stukje, de taart is heerlijk zacht van binnen, maar ineens waren alle stukjes op. Goh..

Eet smakelijk, vier een feestje en kom gauw nog eens langs!

1 opmerking:

De Merle zei

Gefeliciteerd!! (Ik ben nog niet zo ver....)
De taart lijkt me erg lekker, maar helaas heb ik vorige week net de laatste chocoladeletter gebruikt voor chocolatechip koekjes. Ook errrrg lekker ;)
Karin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...