woensdag 27 april 2011

Balans opmaken

Wat hebben we het heerlijk gehad met Pasen! Het weer, de mensen, het eten, eigenlijk alles was goed. Ons weekend begon al op Goede Vrijdag, de mannen gingen naar de AutoRai en de dames waren lekker thuis. Ik had bedacht om samen te gaan knutselen voor Pasen, eieren te verven en iets lekkers te gaan bakken maar het kwam er eigenlijk op neer dat ze alleen maar wilde skeeleren, ook prima.
Aan het einde van de dag hebben we toch nog samen een eierdop-bakje geknutseld voor de mannen en ons. De eitjes hebben we zaterdag met z'n allen tussen twee verjaardagen door geschilderd. Het weer was geweldig en de derde (!) verjaardag van die dag hebben we tot laat in de avond buiten kunnen vieren. Ik vraag me regelmatig af waarom we niet in een land wonen waar het altijd zulk mooi weer is..
Met Pasen hebben we, geheel volgens traditie, chocolade-eitjes verstopt. Althans, de kinderen hebben ze verstopt en daar ging het niet helemaal goed. Ik had een hele kilo eitjes gekocht en ondanks dat ze hier gek zijn op chocola hadden we nog niet de helft opgesnoept. Voordat ze begonnen riep iemand nog: Verstop jij de rode, dan doe ik de blauwe. Om een lang verhaal kort te maken: na een klein half uurtje was de zak leeg en waren a-l-l-e eieren verstopt! We zoeken nu nog steeds, geen idee hoeveel we er nog moeten vinden..
Overdag hebben we de nodige watergevechten gehouden, eieren gegooid met waterballonnen, en uiteindelijk werd de zandbak uitgegraven, met een groot stuk plastic en liters water erin hadden we zowaar een 'echt' zwembad in de achtertuin! 's Avonds hebben we samen met de Bovenbouw (de oudste twee jongens) de buitenhaard aangestoken en tot diep in de nacht buiten gezeten, genietend van de warmte van het vuur, de sterren en elkaar.
Tweede Paasdag hebben we eigenlijk nog minder gedaan, helemaal relaxed, beetje mediterannee, beetje brunchen. Hier en daar vonden we nog een eitje..
Ik had beloofd dat ze de gevonden eitjes ook direct op mochten eten, in de hoop dat dat zou helpen in onze zoektocht naar een halve kilo eitjes,maar ook zij waren op een goed moment compleet verzadigd..
Toen de kinderen gisteren allemaal weer naar school waren, kon ik de balans opmaken van een ècht fijn weekend. Het viel niet mee om op gang te komen, overal lagen nog mooie herinneringen en vooral zand, veel zand.. De laatste crackers en matzes gaan deze week nog op, heerlijk met de overgebleven mini-belegjes van de Paasbrunch. De (uitgedroogde) bagels zijn in ieder geval voor de vogels..  
En dat zelfs de Paashaas moeilijk afscheid kon nemen, bleek toen ik vanochtend de gordijnen opendeed en twee keer moest kijken naar mijn 'vriendenkring'. Zou de Paashaas dan ècht bestaan? Hij heeft in ieder geval wel humor..

Zo, dat was wel een heel lange blog, leuk dat je er nog steeds bij bent! Oprecht bedankt voor je aandacht!
Allemaal een fijne dag gewenst en tot gauw..

1 opmerking:

De Merle zei

Hahaha, die paashaasjes!!! Grappig.
En je hebt een heerlijk lang weekend gehad zeg!
Wij hebben ook erg genoten, heerlijk vakantieweer hè? Hier hebben de kids nog vakantie tot 9 mei of zo. We gaan dus nog even door, nu het weer nog even...
Groetjes,
Karin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...