donderdag 21 juli 2011

Zomervakantie

Helemaal van bovenaf had ik een prachtig uitzicht op onze puberzoon en zijn vrienden tijdens het 'ritueel' verbranden van hun schriften en werkboeken van het afgelopen schooljaar. Geweldig om te zien hoe leuk ze het samen hebben, alles wat ze nodig hebben is (véél) chips, af en toe shandy, soms een goede film en niet te vergeten: ouders die vooral niet in de buurt zijn.. Voor deze avond leek ons dat laatste niet heel verstandig, Manlief is er toch maar bij gebleven. Ikzelf ben maar naar boven gegaan om de Mannen hun mannending te gunnen: lekker fikkie stoken en sterke verhalen vertellen..
Inmiddels heeft Oudste een vakantiebaantje aangenomen: lelies koppen in de velden hier in de buurt. Nooit geweten dat er hier zoveel waren, nu ik er op let lijken het er steeds meer te worden.. Hij heeft er schik in, z'n eerste echte baan, z'n eerste echte loon, een hele verantwoordelijkheid. Het is net of hij ineens aan de andere kant van de kind-lijn staat: geen kind-kind meer, maar meer een kind-man. Kind van ons, maar al behoorlijk Man, beetje lastig uitleggen, misschien herkennen jullie het gevoel.. En als een Echte Man weet hij zijn moeder al aangenaam te verrassen door een handvol gekopte lelies mee te brengen, S-t-o-e-r! 
En na gedane arbeid is het natuurlijk zoet relaxen, misschien een beetje zwemmen, misschien nog even kamperen, de kids gaan ongetwijfeld 'chillen' en in mijn geval ga ik vast veel haken. We zien wel, dat is nou het heerlijke van een ongeplande, nog helemaal blanco vakantie die voor ons ligt. Voorlopig dus even geen praatje-plaatjes van mijn kant, ik ga er lekker even tussenuit! Iedereen een hele fijne vakantie gewenst, geniet ervan!

4 opmerkingen:

Angélique zei

Fijne vakantie!

Peggy zei

Heerlijk toch! Even de boel de boel laten en genieten.
Neem het ervan!

by Ieke zei

Ik kwam je blog tegen toen ik via google naar plaatjes aan het zoeken was van Floortje, het schaap van Christel Krukkert.

En je bent zo leuk dat ik je ga volgen. Kom je ook eens bij mij langs?

Miriam de Vries zei

Blog jij nog wel eens...? Je hebt zo'n leuk blog, ik ga je volgen.

Kom je ook eens bij mij kijken?"

Groetjes,
Miriam

't Bezige Bijtje

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...