vrijdag 5 april 2013

Samen haken

Ons meisje wordt groter en groter, net als haar broers overigens (gelukkig maar!), en bij groter en groter hoort ook steeds meer kunnen. Natuurlijk leert ze in groep 3 zoveel leuke en knappe dingen, lezen en schrijven en rekenen, maar thuis en in haar omgeving leert ze ook zoveel bij. Sinds ongeveer een jaar kan ik haar bijna alle dagen zonder huilen achterlaten, heel knap voor een meisje dat haar moeder ernstig ziek zag worden toen ze 2,5 jaar oud was. Gelukkig heeft ze ook geleerd dat haar moeder weer helemaal beter kan worden, en dat is mooi. Wèl moeten Anna en hondje voor het raam zitten wachten tot ze weer thuis komt, en dat is natuurlijk prima!
Ook heel knap, en zeker in haar geval, is het behalen van haar zwemdiploma A. Wat een moed en doorzettingsvermogen zitten er in zo'n klein lijfje! Schijnbaar dacht ze dat het een wedstrijd was; niet zo gek als je bedenkt dat wij met ons allen, inclusief de opa's en oma's, tante en grote nicht op de tribune zaten toe te kijken. Trots als een pauw (of beter: vis) stoof ze door het water, de behaalde medaille heeft ze zeker twee dagen omgehouden..
En over kunnen gesproken: al heel vaak heeft ze mij gevraagd of ik haar eens wilde leren haken. Met haar 6 jaar leek mij dat nog wat te vroeg en daarom stelde ik het stiekem een beetje uit om teleurstelling te voorkomen. Het beeld van moeder en dochter gezellig samen hakend op de bank moet je voorzichtig opbouwen, lijkt me.
Op een mooie dag besloot ik dat we het toch maar eens moesten proberen, zó moeilijk kan het toch niet zijn! Grote blije ogen van meis en een vage opmerking: 'dus dan mag ik vanavond opblijven?'. Huh, hoezo? 'Nou, jij haakt toch ook altijd 's avonds..?' Oprecht verbaasd toen bleek dat je ook gewoon overdag kunt haken..
Wat het gaat worden? Waarschijnlijk een tasje, of nee, een portemoneetje misschien, of toch een dekentje. Misschien een hoesje voor haar 'mobieltje' of een kussentje voor Anna. Voorlopig zijn we nog lang niet klaar, het blijkt toch nog wel een beetje lastig voor een meisje dat graag alles in één keer goed wil doen, maar dat geeft niet: we haken overdag.. !
 
En fijn weekend gewenst, geniet ervan!
 
 
 
 
 

5 opmerkingen:

Dinaz ♥ zei

Wat een stoere meid!!! Feliciteer haar maar met haar diploma van mij!!!
En knap van haar dat ze al kan haken...super!!!

Geweldig hoe die kleine kinderhoofdjes soms kunnen denken hé?! Fijn weekend alvast! Dinaz ♥

Lize zei

Hoi, wat een lief verhaal over je dochter. Wat gaaf een diploma en dat ze kan haken. Heel gezellig om met je dochter te haken.
Ik kwam je blog tegen toen ik op zoek was naar een patroon voor een ronde bal. SUper dat je het opgeschreven hebt. En ik blijf je leuke blog volgen.
groetjes,

Lize
Bonjoli.blogspot.nl

Angélique zei

Heerlijk, zo'n doorzetter ;-) Het ziet er goed uit al! Veel plezier samen met haken, fijn weekend voor jullie allemaal!

zonnekindpop zei

Wat een prachtig verhaal is dit. Ja ik zit ook vaak even samen met de kids te knutselen. En ze vinden het ook zo leuk als ik iets voor ze haak. Nu ben ik weer vogeltjes aan het haken voor aan zo'n tak van de Action voor op hun slaapkamer.
Ik wens je veel haakplezier samen. En een heel fijn weekend!
Groetjes Hendrika ut Ljouwert

De Merle zei

Wat een ontroerend stukje Anneke. Fijn om te lezen.
Groetjes,
Karin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...