donderdag 3 maart 2011

Show & share en een patroon(tje) voor roosjes

she-wears-flowers.com
Toch leuk om te merken dat andere mensen ook blij worden van lente-bloemetjes! Op het blog 'She wears flowers' van Tammy staat mijn foto van de bloemetjes van Claire en dat vind ik toch wel bijzonder, eerlijk is eerlijk..    Ze heeft een vrolijk blog met weer iets heel anders dan haken, altijd handig voor nieuwe inspiratie. Of zal ik misschien toch die leuke vlaggetjes gaan naaien? Het is lang geleden dat ik mijn naaimachine heb gebruikt, maar als ik al die mooie 'naaisels' van mede-bloggers zie, begint het wel weer te kriebelen. Wie weet..
Voorlopig hou ik me nog maar even bij haken. In mijn haakmap vond ik nog een patroonTJE (want meer is het echt niet..) voor roosjes; super simpel, altijd leuk en overal voor te gebruiken:

Voor het roosje haak je een ketting van 18 lossen, de laatste 3 lossen gelden als het eerste stokje, haak vervolgens in elke losse 2 stokjes. Oprollen en vastnaaien.

Voor het blaadje (maak er 2) haak je een ketting van 8 lossen, in de tweede losse vanaf de haaknaald haak je een halve vaste, in de volgende losse een vaste en in de rest van de lossen halve stokjes.

Ik heb er een paar gehaakt voor aan een haarelastiekje, eigenlijk wilde ik er twee per elastiekje maar door het dikke garen zijn ze een beetje groot uitgevallen. De vreugde bij ons meisje was er niet minder om, ze wilde er gelijk één in haar haar.

5 opmerkingen:

Michaja zei

Wat en prachtige haarelastiekjes heb je gemaakt. Ik vind ze super leuk!
Groetjes Michaja
p.s. Gewoon doen die naaimachine weer pakken!

De Merle zei

Lief! Die ga ik bewaren voor "nog eens te doen"

Groetjes,
Karin

Stina zei

wat leuk gedaan zeg, ga ik ook es proberen, moet lukken he.
wil je gaan volgen, maar zie dat het nu niet lukt, de volgende keer maar proberen.

groetjes en een fijn weekend
Stina

Andina zei

Wat mooi zeg, ik heb het roosje vanochtend voor m'n dochter gemaakt, ze vond het prachtig en wil er nog meer!

Groetjes,
Andina

De Merle zei

Hallo Anneke,
Mag ik van jou die tweede foto gebruiken voor een linkje op mijn blog? Ik zet je naam erbij uiteraard.
Groetjes,
Karin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...