maandag 22 oktober 2012

Chocolade en pindakaas

Oeh, wat waren ze lekker, deze chocolade-pindakaaskoeken
Gemaakt voor het schoolfeest in het kader van de opening van onze nieuwe school. Ik had ze samen met de kids al eens eerder gebakken, maar dan -volgens het recept- als 'gewone' kleine koekjes. Een erg simpel recept waarbij kinderen heel veel zelf kunnen doen.
Voor school leek het mij wel handig om ze iets groter te bakken (denk aan stroopwafels), ze zouden samen met cakes en taarten verkocht worden op de schoolmarkt. Gelukkig hoefde ik er maar 40 te bakken..
Eigenlijk heb ik er bijna 80 gebakken: halverwege kwam ik erachter dat ik een best wel belangrijk ingrediënt vergeten was: bakpoeder (het zakje was per ongeluk achter een bakje geschoven..). Het smaakt wel zonder, maar het ziet er zoveel smakelijker uit mèt.
Heel even dacht ik dat ik de genen van mijn opa had geërfd, de lieve man was bakker. Héél even maar..
Misschien heb ik wel zijn doorzettings-genen meegekregen, denk ik, hoop ik, misschien?

3 opmerkingen:

Peggy zei

Dat ziet er lekker uit! Kan me bijna de geur voorstellen...

Iris zei

Ik zou het recept werk willen.... (die met bakpoeder dan... ;-) )

Noni zei

Met pindakaas? Geniaal! ^-^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...