dinsdag 12 maart 2013

Kapla-kopie

Kapla, maar dan zelfgemaakt. Een stuk goedkoper maar minstens zo leuk. Jaren geleden kregen wij (lees: gratis!) van een parketboer een enorme stapel strokenparket. Na een avondje zagen (de stroken waren er natuurlijk al, er moesten alleen nog stukjes van gemaakt worden) en een paar avonden splinters wegschuren hadden we een krat vol Kapla. Niet precies dezelfde afmetingen, maar toch...
Er is al zoveel mee gebouwd en je kan er zoveel van maken. Regelmatig staat er een kasteel in de kamer of ligt er van platte blokjes een compleet circuit rond de bank. Je kan er mee leren tellen maar ook mooie figuren of je naam proberen te leggen.
Eindeloos bouwen, bijna in trance blokje voor blokje op, naast, of achter elkaar leggen. Goed nadenken hoe het er uiteindelijk uit moet zien. Luid en duidelijk "kijk uit!!" roepen als iemand anders te dichtbij dreigt te komen.
En vooral hopen dat jouw bouwwerk tot in lengte van dagen zal blijven staan om het vol trots te laten zien aan vriendjes en vriendinnetjes.
Zou allemaal kunnen..
Maar misschien moet je dan eerst een iets steviger fort bouwen voor Lizzy, kan zij daarin terwijl jij met een nieuwe gaat beginnen....
 

2 opmerkingen:

Dinaz ♥ zei

Vroeger ook uren mee gespeeld...:o)
Super foto met Lizzy haha

Fijne dag! Dinaz ♥

Miriam de Vries zei

Ik kwam bij toeval op je blog,
ik herken best een aantal dingen van jouw blog in mijn blog. Ik snuffel even verder op jouw blog, heb al wat leuke ideetjes gezien!

Je bent ook welkom bij mij;

't bezige bijtje

Groetjes en een fijne week!
Miriam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...