woensdag 6 maart 2013

Pimp my ride!

Ik heb een hele fijne fiets: hij zit lekker, heeft precies de goede verhoudingen en alles wat een gemiddelde moeder nodig heeft zit er op en er aan; een groot krat voorop, een zitje met ruggesteun achterop, natuurlijk de allergrootste fietstassen die er te krijgen zijn en een aansluiting voor onze fietskar.
Er kan dus heel veel mee op mijn fiets, maar daardoor wordt het fietsen op zich wel veel zwaarder. Dus moest er elektrisch komen, en zou ik mijn veel te fijne fiets weg moeten doen.
Na een avondje googelen en knutselen heeft mijn man-die-echt-alles-kan dé oplossing gevonden: elektrisch op mijn huidige fiets! Handig, dat zeker, maar met al die extra kabels aan mijn stalen (lees: aluminium) ros werd hij er niet mooier van.
 Na heel wat kilometers fietsen en diep nadenken, kwam ik op een supersimpel maar toch zo briljant plan: wildhaken!
Gemaakt met garen van oude t-shirts van onze kinderen, zitten zij ook weer lekker bij mij op de fiets.. Bovendien kan ik nu elke dag een stuk haaksel zien, en dat is weer prettig voor mijn creatieve brein (hoe zong Dick Bruna dat ook weer in de Nijntje-musical: Op de fiets, op de fiets, dan bedenk ik wel eens iets..)
Èn ik vind: als je iets doet, moet je het ook goed doen, dus een roezelrandje mocht hier niet ontbreken. Helemaal compleet en in vrolijke kleuren, laat het mooie weer maar komen (en in geval van regen: met zo'n fiets kun je overal tegen, toch?)
 
Ik moet mezelf echt tegenhouden om niet ook de rest van de fiets te doen, maar aan de andere kant: wat let me..

7 opmerkingen:

knoopjesz haken zei

Wat heb je dat leuk gedaan :-) heel gaaf.. creatief hoor!!!

Angeline zei

Leuk en gewoon doen wat je zelf mooi vind!;-)

Franciens Haakwerk zei

Leuk! En gewoon doorgaan met je bike te pimpen. Neem een kijkje bij mijn fiets op mijn blog. Ik rij zo al weer bijna 2 jaar rond en krijg de leukste reacties. En... ik zie altijd mijn fiets staan:))

Doortje Dartel zei

Geweldig wat een leuk idee om zo je fiets op te pimpen. Wat heerlijk een handige man in huis.

mingle-mangle zei

ik zou het gewoon doen,staat toch prachtig en orgineel!!

groetjes mingle-mangle

Angélique zei

Dat wordt lekker vrolijk op weg! Leuk!
Handig dat je man van je gewone fiets een elektrische heeft weten te maken.

MadeByMaly zei

Wat grappig...ik zit al een poosje te denken...zal ik wel/niet mijn fiets oppimpen en nu zie ik opeens jou geweldige fiets! Je trekt me over de streep. Ik ga het ook gewoon doen.
Wat goed van je man dat hij je fiets electrisch kan maken, ik wist niet eens dat dat kon. Is dat een bestaand pakket dat je kunt kopen?
Dank je wel voor de inspiratie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...