zaterdag 1 januari 2011

Oudjaar/Nieuwjaar

Allereerst natuurlijk voor iedereen een geweldig, gelukkig, gezond en gezellig nieuwjaar gewenst! Het is zo cliché, maar wat gaat het toch snel. Kijk eens naar de datum boven dit bericht: 1 januari, wauw. Onze Benjamin heeft zich er de hele dag mee bezig gehouden, hij vond het heel bijzonder. Tenslotte komt zo'n eerste dag echt ook maar één keer in het jaar voor.
We zijn hier het oude jaar heel relaxed uitgegaan, de Onderbouw was aardig opgeknapt en dus konden we gelukkig weer op stap. Oudste had met vrienden afgesproken om met carbid te gaan schieten, Manlief was redelijk jaloers en kon zich met moeite inhouden. We zijn later nog even met z'n allen gaan kijken, erg gezellig met oliebollen en snert van de buren. Als je je vingers diep in je oren deed, hoorde je de dreunen niet, maar je voelde het dan nog wel: het knalt ècht hard! 
Middelste had vorig jaar een Villa Volta in het vuurwerkpakket zitten, een geheimzinnig zeskantig doosje met natuurlijk een lontje eraan. Als je hem aansteekt komen er een allerlei kleuren uit, echt siervuurwerk. Ik zal nooit zijn koppie vergeten toen hij zag wat er overgebleven was van zijn Villa Volta: een echte chinese tempel. Dus daarom Villa. Het ding heeft het hele jaar bij hem op de kast gestaan en toen de vuurwerkfolders weer in de bus lagen, heeft hij er gelijk nog één besteld, leuk. Voor volgend jaar wil hij op zoek naar nog meer huisjes, kan hij een dorp bouwen....
Het vuurwerk 's avonds was weer betoverend mooi, alle grote kinderen (de papa's) werden weer even klein en wisten van geen ophouden. De mama's deden ook waar ze goed in zijn, gezellig kletsen met mensen die je de dag ervoor eigenlijk ook al gesproken hebt.
Toch is het altijd mooi om anderen het allerbeste voor een heel jaar te mogen wensen. Je hebt nog geen idee maar je hoopt nu al dat het een mooi jaar wordt, het voelt als een klein kind met een kadootje op schoot. Spannend!

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...